Agile Leiderschap

expertise

Als Agile leider creëer je een omgeving waarin jouw teams kunnen groeien. Zo bouw je samen aan een wendbare organisatie, die klaar is voor de toekomst.

Roy van der Kroft - Agile Leiderschap

Flexibel leiderschap voor waardevolle resultaten

Agile leiderschap is een aanpak waarbij leiders zich aanpassen aan de steeds veranderende omgeving en teams stimuleren om flexibel en snel te werken. Het gaat om het creëren van een cultuur van samenwerking, versterking en continue verbetering, waarbij de focus ligt op het leveren van waarde aan klanten.

Leiderschap is genieten als het goed gaat, en met de troepen vooruit als er problemen zijn.

Faciliteren, stimuleren, innoveren en inspireren

Agile Leiderschap

Wanneer er wordt gewerkt met Agile teams, vraagt dit om een andere manier van leidinggeven. Agile leiders faciliteren de groei van zelforganiserende teams, stimuleren innovatie en zorgen voor een omgeving waarin mensen kunnen excelleren en leren. Ze hanteren een coachende en dienende leiderschapsstijl en zijn gericht op het inspireren en motiveren van individuen om gezamenlijke doelen te bereiken.

Agile leiderschap zorgt ervoor dat teams meer ruimte en vrijheid krijgen, maar dat er tegelijkertijd ook duidelijkheid is over wat er bereikt moet worden. Door Agile leiderschap te hanteren binnen Agile organisaties, neemt niet alleen het eigenaarschap en de zelforganisatie toe in teams, ook nemen teams meer initiatief op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en effectiviteit. Dit biedt meer mogelijkheden om voortdurend te verbeteren en een wendbare organisatie neer te zetten.

Notitieboek in een training

Puntsgewijs

 1. Wendbaarheid

  Verhoogde flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

 2. Samenwerking

  Samenwerking Verbeterde teamprestaties en samenwerking.

 3. Creatieve denkwijze

  Creatieve denkwijze Stimulering van innovatie en creativiteit.

 4. Motiverend leiderschap

  Hogere betrokkenheid en motivatie van teamleden.

 5. Verhoogde klantwaarde

  Grotere focus op klanttevredenheid en waardecreatie.

Aan de slag met Agile binnen jouw organisatie?

Roy van der Kroft

Teamlid nodig?

Zet een van onze Agile professionals in.

Scrum Master

Onze Scrum Master biedt structuur en overzicht in het team. Ook geeft hij of zij praktische begeleiding in het toepassen van Agile werken zodat jouw team in kortere tijd meer kwaliteit kan leveren.

Meer informatie

Product Owner

Onze Product Owner maximaliseert de waarde van jouw product of dienst. Door de juiste keuzes te maken, stakeholders op het juiste moment te betrekken en aanspreekpunt te zijn voor het team.

Meer informatie

Agile Coach

Onze Agile Coach gaat met meerdere Scrum Teams tegelijk aan de slag. Het doel? Zo snel en effectief mogelijk samenwerken, door de juiste tools, vaardigheden en technieken in de praktijk aan te leren.

Meer informatie
Community

Prowareness Meetups

Roundtables & Talks
Frank van der Veer bij Claus