Agile Leiderschap

expertise

Als Agile leider creëer je een omgeving waarin jouw teams kunnen groeien. Zo bouw je samen aan een wendbare organisatie, die klaar is voor de toekomst.

Roy van der Kroft - Agile Leiderschap

Bouw aan succesvolle teams met effectief leiderschap

Organisaties worden geconfronteerd met toenemende onzekerheid in een VUCA-wereld, wat succes steeds moeilijker voorspelbaar maakt. Leiders hebben een cruciale rol bij het bouwen van teams die onzekerheid omarmen en uitdagingen aangaan. Effectieve leiders creëren een cultuur van samenwerking en continue verbetering, met een sterke focus op de klant.

Leiderschap is genieten als het goed gaat, en met de troepen vooruit als er problemen zijn.

Het inspireren, leiden en coachen van teams

Agile Leiderschap

Bij onzekerheid en complexiteit moeten team snel kunnen reageren op veranderingen. Zelforganiserende teams, die snel leren en verantwoordelijkheid nemen voor de resultaten, dragen bij aan het succes van elke organisatie. Dit vraagt om een specifiek type leiderschap: een combinatie van hoge verwachtingen stellen en een veilige omgeving creëren. Deze leiders plaatsen klanten en teams voorop en zijn gefocust op het behalen van resultaten.

Effectieve leiders ontwikkelen zichzelf, bezitten de juiste vaardigheden en weten deze efficiënt in te zetten. Dit biedt teams meer ruimte en vrijheid, terwijl er tegelijkertijd duidelijkheid is over de te behalen doelen. Hierdoor groeit niet alleen de betrokkenheid en het eigenaarschap, maar ook de voortdurende groei en verbetering.

Notitieboek in een training

Puntsgewijs

 1. Richting geven

  Strategie overdragen naar de teams.

 2. Inspirerend leiderschap

  Verhoog de betrokkenheid en motivatie van teamleden.

 3. Gericht op resultaat

  Stel doelen en realiseer ze.

 4. Dienend leiderschap

  Ondersteun de teams om continu waarde te leveren.

Aan de slag met Agile binnen jouw organisatie?

Roy van der Kroft

Teamlid nodig?

Zet een van onze Agile professionals in.

Scrum Master

Onze Scrum Master biedt structuur en overzicht in het team. Ook geeft hij of zij praktische begeleiding in het toepassen van Agile werken zodat jouw team in kortere tijd meer kwaliteit kan leveren.

Meer informatie

Product Owner

Onze Product Owner maximaliseert de waarde van jouw product of dienst. Door de juiste keuzes te maken, stakeholders op het juiste moment te betrekken en aanspreekpunt te zijn voor het team.

Meer informatie

Agile Coach

Onze Agile Coach gaat met meerdere Scrum Teams tegelijk aan de slag. Het doel? Zo snel en effectief mogelijk samenwerken, door de juiste tools, vaardigheden en technieken in de praktijk aan te leren.

Meer informatie
Community

Prowareness Meetups

Roundtables & Talks
Frank van der Veer bij Claus