Agile Leider

rol

Als Agile leider creëer je een omgeving waarin jouw teams kunnen groeien. Zo bouw je samen aan een wendbare organisatie, die klaar is voor de toekomst.

Leiderschap - Bas en Donna

Wat doet een Agile Leider?

Een Agile leider ontwikkelt zichzelf voortdurend en bezit de juiste vaardigheden om teams effectief te ondersteunen. Ze creëren een omgeving waarin teams de ruimte en vrijheid hebben om te werken, terwijl ze duidelijke doelen stellen. Dit verhoogt de betrokkenheid en het eigenaarschap binnen het team en stimuleert continue groei en verbetering.

Bij onzekerheid en complexiteit zorgt een Agile leider ervoor dat de organisatie snel kan reageren op veranderingen. Ze bevorderen zelforganiserende teams die verantwoordelijk zijn voor hun resultaten, wat bijdraagt aan het succes van de organisatie. Dit leiderschapstype combineert het stellen van hoge verwachtingen met het creëren van een veilige werkomgeving. Klanten en teams staan voorop, met een sterke focus op het behalen van resultaten.

Applying Professional Scrum training door Prowareness Academy deelnemers

Agile leadership trainingen

Agile opleiden doen we samen met

certificering - scrum.org certificering - LESS Scaled Agile certificering - kanban certificering - LEAN certificering - icagile

Meer weten over onze Agile trainingen?

Thijme Schoemaker - Prowareness