Implementatiepartner van Deltaris

Deltaris is een non-profitorganisatie die zich voor het beheer en de veiligheid van water. Zij schakelde ons in om hen te helpen met het professionaliseren en schalen van hun organisatie.
Blogpost team van consultants

Uitdaging

Zonder een duidelijke lijn in de productontwikkeling kan het al snel een rommeltje worden. En als een organisatie groeit, kan het lastig zijn om alle Product Owners op één lijn te krijgen. Doordat Deltaris voornamelijk op projectbasis werkt en elk project unieke doelen en vereisten heeft, was het voor hen een uitdaging om een samenhangend portfolio te behouden. Onze taak was om de lokale Agile teams te optimaliseren, zodat ze efficiënter konden werken en beter konden samenwerken met het productmanagement

Onze aanpak

We hebben de Product Owners en de teams gecoacht om hun vaardigheden te verbeteren en hun werkprocessen te stroomlijnen. Daarnaast hebben we het productmanagement opgeleid, zodat ze beter konden functioneren in hun rol en effectief konden samenwerken met de Agile teams. We hebben het probleem op twee manieren aangepakt: door het optimaliseren van de lokale Agile teams en het opleiden van het productmanagement.

  • Coachen van Product Owners en teams
  • Opleiden van het productmanagement 

Door nauw samen te werken met de teams hebben we hen geholpen om hun werk te verbeteren en hun doelen te bereiken. We hebben de teams getraind om op een Agile manier te werken en effectief samen te werken. Ook hebben we de Product Owners en Scrum Masters opgeleid om de teams goed te kunnen leiden en ervoor te zorgen dat alles goed loopt.

Daarnaast hebben we met het productmanagement gewerkt om duidelijk te krijgen wat hun rol precies inhoudt. We hebben hen uitgelegd wat ze moeten doen en wat niet, zodat iedereen wist wat er van hen werd verwacht.

Resultaat

Onze coaching heeft ons geleid naar de ontdekking dat een productmanager verantwoordelijk is voor de grote strategische plannen. Zij stellen doelen op voor kwartaal- of jaarlijkse targets, hebben nauw contact met belanghebbenden en werken toe naar de toekomstige visie van het productmanagement. Deze doelen worden vervolgens vertaald door de Product Owners. Dit leidt tot veel vrijheid voor de Product Owners om belangrijke initiatieven te ontplooien, terwijl er wel een rode draad is die wordt bepaald door het productmanagement.