Mystiek van Teamdynamiek - S1:A2

Podcast
Podcast Mystiek van Teamdynamiek - Seizoen 1 - Aflevering 2
Seizoen 1 - Aflevering 2

Jim de Kroon over als een trein samenwerken naar je einddoel

Waarom werkt het in het ene team wel en in het andere team niet? Hoeveel invloed hebben wij als coach op de teamdynamiek en effectiviteit van een team?

Wij, Frank van der Veer en Rosanne Snijders, gaan op zoek naar de zichtbare en onzichtbare factoren die een rol spelen bij teamdynamiek. Vandaag praten we met Jim de Kroon, voormalig teamleider van NLMARSOF eenheden, over hoe belangrijk het is dat je het einddoel tot in detail kent, weten wat er van je verwacht wordt en welke rol psychologische veiligheid daar in speelt. Daarnaast hebben we over het belang van complexe trainingen, oefenen voordat je ergens naartoe gaat (en hoe je dit voor een klant kunt doen), welke principes je kunt leren van scenario training van speciale eenheden en de rol van zelfreflectie in teamontwikkeling. En hoe ga je er dan mee om als je maandenlang op elkaars lip zit en even niet zo lekker in je vel zit?

Jim legt uit hoe je in een omgeving waar het op het scherpst van de snede gaat, toch je eigen belang in de gaten kan houden én hoe belangrijk is dat je daar de mentale knop voor om weet te zetten. Wil je ons helpen deze kennis bij meer mensen te krijgen? Deel de podcast dan vooral actief bij mensen die je ook graag nieuwe inspiratie geeft om de dynamiek in een team verder te ontwikkelen.