Rob Barnasconi over het samenstellen van een superteam

Podcast
Podcast Mystiek van Teamdynamiek
De podcast Mystiek van teamdynamiek gaat over het ontrafelen van de zichtbare en onzichtbare factoren die bijdragen aan een (positieve) teamcultuur. In interviews met leiders in een atypische context horen we wat zij tegenkomen in hun teams en hoe zij hiermee omgaan.

Rob Barnasconi over het samenstellen van een superteam

Waarom werkt het in het ene team wel en in het andere team niet? Hoeveel invloed hebben wij als coach op de teamdynamiek en effectiviteit van een team? Wij, Frank van der Veer en Rosanne Snijders, gaan op zoek naar de zichtbare en onzichtbare factoren die een rol spelen bij teamdynamiek. 

Vandaag praten we met Rob Barnasconi, voormalig bestuurder voor de beroepsorganisatie tandartsen, ondernemer, voormalig partner van een tandartsgroep praktijk én drummer in een band. We praten met hem over hoe je een team samenstelt, welke 3 dingen daar het allerbelangrijkst in zijn én wat er gebeurt als je niet meer met elkaar kunt lachen. 

Bovendien bespreken we elkaar het nut van elkaar door en door kennen, je kwetsbaar kunnen opstellen en hoe een ander je daardoor kan helpen én hoe 2 kanten van dezelfde medaille eruit zien. Het verschil én de overeenkomsten tussen een bestuur en een band en hoe belangrijk het is je verantwoordelijkheid te nemen als je weet wat je rol is.