Marc Veeningen over een redactie als mini samenleving

Podcast
Podcast Mystiek van Teamdynamiek
De podcast Mystiek van teamdynamiek gaat over het ontrafelen van de zichtbare en onzichtbare factoren die bijdragen aan een (positieve) teamcultuur. In interviews met leiders in een atypische context horen we wat zij tegenkomen in hun teams en hoe zij hiermee omgaan.

Marc Veeningen over een redactie als mini samenleving (en de meningen die daarbij komen kijken)

Vandaag praten we met Marc Veeningen, hoofdredacteur Hart van Nederland en Shownieuws, over het omgaan met uiteenlopende meningen binnen je team. Hoe zorg je ervoor dat tegengestelde meningen het resultaat bevorderen en je team niet lamleggen? 

We bespreken het belang van regelmatige inhoudelijke reflectie op jezelf én als team,  continu met elkaar in gesprek gaan, gezamenlijke momenten creëren en het belang van diversiteit op alle vlakken.

Marc neemt ons mee in zijn kijk op het verschil tussen diversiteit en inclusie, het besef dat het nooit perfect wordt, het belang van de verschillende perspectieven en dat je verschillen juist moet eren. 

Uiteindelijk ontdekken we samen de elementen voor een veilige cultuur binnen de context van de redactie én hebben we de eerste rode draad ontrafeld over onzichtbare factoren die een rol spelen binnen een team. 

Ga er goed voor zitten en laat je inspireren door het verhaal van Marc. Veel luisterplezier! Wil je graag eens met ons meedenken over de onderwerpen of gasten in de toekomst? Stuur ons een bericht én deel daarnaast de podcast met iedereen die je wilt inspireren over teamdynamiek.