Agile werken

expertise

Wij helpen jouw organisatie om behendig en flexibel te worden, waardoor je in staat bent om snel en effectief te reageren op veranderingen.

Nadia, Rijnse en Kelvin - Agile Werken

Weg met trage en bureaucratische werkwijzen

Hoe jouw organisatie omgaat met nieuwe technologieën, veranderende klantbehoeften, nieuwe regelgeving, toenemende concurrentie of veranderde economische omstandigheden kan het verschil maken tussen succes en falen. Als je moeite hebt met het tijdig inspelen op veranderingen, loop je wellicht mooie kansen mis of lopen je projecten vertraging op. Om deze problemen te voorkomen en om continu waarde te blijven leveren, kan een agile werkwijze de juiste keuze zijn voor jouw organisatie.

Maakt het klein

Agile werken stelt jouw organisatie in staat om snel te reageren op veranderingen. Het is een manier van werken waarbij je niet alles van tevoren tot in detail plant, maar flexibel blijft en je aanpast aan veranderende omstandigheden. Het werk wordt opgedeeld in kleine stukjes, die je snel afrondt en tussendoor bekijkt of je nog op de goede weg zit. Hierdoor kan je snel reageren op veranderingen en blijf je flexibel. Zo heb je grip op de voortgang van processen en projecten binnen de organisatie. Je levert continu waarde, omdat je in zeer korte cycli werkt. Doordat je van klanten sneller bruikbare feedback krijgt, minimaliseer je de risico’s.

Scrum Bart Versteegen

De kracht van Agile ligt bij het maken van kleine stappen, dingen afmaken en leren door te doen.

Agile frameworks

GEEN METHODE, MAAR EEN GEDACHTEGOED

Onder Agile vallen een aantal frameworks, zoals Scrum, Kanban en Lean. Elk framework heeft zijn eigen regels en richtlijnen om op een flexibele en overzichtelijke manier met een project om te gaan. Deze frameworks zijn niet hetzelfde als Agile, maar het zijn manieren om het Agile gedachtegoed toe te passen.

Leer meer over Agile frameworks
Agile frameworks

Aan de slag met Agile binnen jouw organisatie?

Roy van der Kroft