Agile Portfolio Management

expertise

Het maken van de juiste keuzes is nu belangrijker dan ooit om snel innovatieve oplossingen te vinden. Een Agile aanpak in portfoliomanagement kan hierbij helpen.

Expertise Agile Portfoliomanagement

De juiste keuzes maken

Agile portfoliomanagement geeft vroegtijdig inzicht in wat nodig is om strategische doelen te behalen. Dit zorgt voor focus en maakt een wendbare organisatie mogelijk, wat essentieel is in een snel veranderende wereld. Adaptief portfoliomanagement is nodig om snel tot innovatieve oplossingen te komen en dynamisch te plannen en budgetteren. De juiste keuzes maken is cruciaal.

Kortcyclisch werken

Agile Portfoliomanagement

Agile portfoliomanagement is gebaseerd op het concept van kortcyclisch werken, wat betekent dat er in korte tijd kleine iteraties van werk worden voltooid. Deze benadering stelt organisaties in staat om snel te reageren op veranderingen in de markt of in de bedrijfsomgeving. Door middel van kortcyclisch werken kunnen organisaties snel feedback verzamelen, zodat ze hun strategie kunnen bijstellen en hun doelstellingen kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Ook vereist Agile portfoliomanagement een nieuwe strategische werkwijze om eenheid te creëren tussen jouw organisatie en medewerkers. Het zorgt voor verbondenheid en focus door duidelijkheid te scheppen over taken en doelen, wat de kans op het behalen van strategische doelen vergroot.

Onze Consultants
Management Consultancy - Agile Portfolio Management team samenwerking

Ondanks dat 64% van de deelnemers al meer dan 3 jaar bezig is met Agile, is 71% niet tevreden met de huidige manier van portfoliomanagement.

Hoe Agile is jouw portfoliomanagement?

Wil je weten hoe goed jouw organisatie het doet op het gebied van Business Agility? Vul dan de vragen in van ons speciale assessment over jouw portfolio. Je beantwoordt vragen over hoe je portfolio wordt samengesteld, hoe nieuwe initiatieven prioriteit krijgen en hoe snel je organisatie kan reageren op veranderingen. De resultaten ontvang je in een rapport via e-mail.

Start gratis assessment
Blogpost Bas Flapper en Management Consultancy

Ben je klaar om jouw portfoliomanagement Agile te maken?

Martin van Lange
Community

Prowareness Meetups

Roundtables & Talks
Frank van der Veer bij Claus

Meer over Agile Portfoliomanagement

Whitepaper

Praktische stappen voor het starten/professionaliseren van een Agile Portfolioboard op strategisch niveau.

Download de Whitepaper

Trainingen & Workshops

Lees meer over onze trainingen en workshops.

Ga naar trainingen en workshops

Network Lunchsessie

We delen kennis en ervaringen over hoe je het portfoliomanagementproces Agile inricht.

Inschrijven Lunchsessie