Kanban

expertise

Reageer beter en sneller op de veranderende behoeften en verwachtingen van klanten met Kanban

Koen Halma kanban presentatie

Optimaliseer gemakkelijk jouw dienstverlening met Kanban

Is het onduidelijk wat er nu precies gebeurt binnen het werkproces? Sluiten taken niet goed op elkaar aan of zijn er knelpunten en weet je niet precies waar de klant behoefte aan heeft?

Gelukkig kan Kanban jou hierbij helpen. Deze aanpak helpt je om beter en sneller te kunnen reageren op de veranderende behoeften en verwachtingen van je klanten. Kanban richt zich op het verbeteren van je dienstverlening, zodat je altijd de wensen van je klanten kunt voldoen.

Wat is Kanban?

JE WERK MANAGEN EN VERBETEREN

Kanban wordt veel gebruikt in professionele dienstverlening waar het werk voornamelijk bestaat uit kenniswerk. Dit soort werk is niet fysiek zichtbaar zoals in de productie-industrie. Met Kanban kun je jouw dienstverlening beter afstemmen op de behoeften van jouw klant. Het draait om het soepel en efficiënt laten verlopen van het werkproces waarin waarde wordt toegevoegd aan de producten of diensten die worden geleverd aan de klant.

Kort gezegd is Kanban een manier om jouw werk te beheren en te verbeteren, of je nu individueel, als team, in een keten of op portfolio niveau werkt. De implementatie van Kanban kan variëren afhankelijk van factoren zoals de aard van het werk, de omvang van het team, de organisatiestructuur en de specifieke doelen. Dit geheel van elementen noemen we een Kanban-systeem.

Simpel kanban bord

Hoe werkt Kanban

Maak kennis met Kanban

Kanban is flexibel en past bij de behoeften van elke organisatie. Elk Kanban-systeem is uniek en er is geen vaste implementatie. Het draait om:

 • Het definiëren en visualiseren van het werk 

 • Het actief managen van dat werk 

 • Het verbeteren van de werkstroom

 • Het verbeteren van de dienstverlening voor medewerkers en klanten, met behulp van Kanban-praktijken en -principes.

Kanban kan worden toegepast binnen je huidige werkwijze. Het verrijkt en evolueert de manier waarop je werkt. Kanban is bijvoorbeeld erg goed te gebruiken in combinatie met Scrum, Agile en Lean methoden of een projectmatige aanpak.

kanban sessie

Puntsgewijs

 1. Verhoogde effectiviteit

  Focus op klantgerichte dienstverlening om de juiste dingen te doen en waarde te leveren in plaats van meer dingen te doen.

 2. Verbeterde efficiëntie

  Optimaliseer de workflow, verwijder vertragingen, overwin knelpunten en stem taken slim af om efficiënter te werken.

 3. Betere voorspelbaarheid

  Met metrieken, transparantie en duidelijke afspraken over het werkbeheer kun je beter voorspellen wanneer waarde wordt geleverd.

 4. Continue groei en ontwikkeling

  Evolutionaire groei en verandering van dienstverlening met een focus op doorontwikkeling, zelfs na vertrek van onze consultants.

Aan de slag met Kanban binnen jouw organisatie?

koen halma
Prowareness

Alles Kanban

Podcast
Alles Kanban