Bas van Lieshout

professional

Management Consultant: "Ik geniet ervan om positieve verandering teweeg te brengen in een organisatie en om te merken dat dit leidt tot meer energie en meer klantwaarde."

Bas van Lieshout

Samen slim stappen zetten naar de stip

"Mijn rol is meestal om een organisatieverandering vorm te geven samen met de mensen zelf. Dit begint voor mij met een begrip van de uitdaging die er ligt. Vervolgens vormen we samen een beeld van waar de organisatie naar toe kan bewegen. Hier is meestal al veel over bekend als ik instap, maar het gaat erom om dit in concrete stappen werkelijk te laten werken in de organisatie. Hier komt mijn brede ervaring met agile op schaal en met agile transformaties goed van pas. Ik kan er echt van genieten om een positieve werkomgeving te creëren waar mensen kunnen excelleren en samen succes kunnen behalen."

Bewegen met snelheid en moed is goed, maar zonder heldere richting zal het doel altijd uit het zicht blijven.

Expert op gebied van Agile transformeren

"Een van de aspecten van mijn werk waar ik van geniet, is de afwisseling. Ik heb de mogelijkheid gehad om bij veel verschillende organisaties te werken, zoals PGGM, Rabobank en Heineken. Soms in korte trajecten soms ook in hele lange. Met aan de ene kant conceptuele PowerPoints, en aan de andere kant heel concreet portfolioborden ophangen in een Obeya, of het faciliteren van een kwartaalbijeenkomst. Ik vind het ook mooi om met diverse groepen deelnemers te werken tijdens trainingen of workshops. En om in verschillende sectoren te werken. Deze afwisseling houdt mijn werk fris en boeiend. Het stelt me in staat om telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan en vanuit verschillende perspectieven te leren.

Naast het begeleiden van Agile transformaties, publiceer ik ook graag whitepapers en boeken. Het helpt me om mijn kennis te delen en anderen te inspireren."

Connect op LinkedIn
Management Consultancy interieur

Sparringspartner voor

Prowareness klantlogo - Philips Prowareness klantlogo - Roche Prowareness klant logo - Rabobank Prowareness klantlogo - Alfen Prowareness klantlogo - Heineken Prowareness klantlogo - PGGM

In de praktijk

Specialisatie

“Over de jaren heen heb ik verschillende specialisaties opgebouwd binnen het vakgebied van agile transformaties, zoals organisatieontwerp, agile portfolio management, QBRs en product ownership. Op verschillende manieren komen deze onderwerpen bij veel klanten ook samen, wat het interessant maakt wat je eerst verandert en waarom. Daarom combineer ik een heldere richting graag ook met snel handelen en veel experimenteren. Want je kunt veel leren terwijl je vooruit gaat."

Management Consultancy gesprek

Bas helpt jouw organisatie verder in de digitale transformatie

Bas van Lieshout

Lees nu Agile Transformeren

Toe aan verandering in je team, afdeling of organisatie?
Boek Agile Transformeren