5 stappen om te starten met een Agile Portfolioboard

Blog
Prowareness-P-symbool
Michelle Hermsen Agile Consultant & Transformation Lead
20 februari 2024
Expertise Agile Portfoliomanagement
Praktische stappen voor het starten of professionaliseren van een Agile Portfolioboard op strategisch niveau.

Veel organisaties vinden het uitdagend om Agile Portfoliomanagement op te zetten. Dit komt omdat Agile Portfoliomanagement complex is, grotendeels omdat de opzet sterk afhangt van specifieke omstandigheden en de omgeving steeds onvoorspelbaarder wordt. Wat voor de ene organisatie werkt, is niet gegarandeerd succesvol voor een andere. Toch zien organisaties de noodzaak van Agile Portfoliomanagement in. Het helpt bij het verbinden van strategie met uitvoering, maakt het mogelijk om centraal beslissingen te nemen gezien beperkte uitvoeringscapaciteit, en stelt organisaties in staat snel te reageren op marktveranderingen.

Een succesvolle implementatie van Agile Portfoliomanagement vereist niet alleen een procesmatige aanpassing maar ook een verandering in denkwijze. Dit vraagt om een empirische benadering: experimenteren en aanpassen. Dit betekent echter niet dat er geen praktische tips zijn om je op weg te helpen.

In deze whitepaper delen we bewezen praktijken die antwoord geven op de vraag: Hoe begin of professionaliseer je een Agile Portfolioboard?

Prowareness

Download 5 stappen om te starten met een Agile Portfolioboard

Kennis

Kennis Download 5 stappen om te starten met een Agile Portfolioboard